А К Т
15.10.2025 ж. оқушыларды тамақтандыруға арналған мектеп асханасын бракераждық комиссиямен тексеру туралы
Бракераждық комиссияның негізгі міндеттері:
1. Дайындалған тағамның сапасын бағалау.
2. Өнімдердің толық салынуын бақылау.
3. Тағам әзірлеу технологиясының сақталуын қадағалау.
4. Теңгерімді және қауіпсіз тамақтануды ұйымдастыруды бақылау.
Осы акт бракераждық комиссия мүшелерінің қатысуымен толтырылды:
- Комиссия төрайымы – Алибекова А.О.
- Комиссия мүшесі – Бабылова С.К.
- Комиссия мүшесі – Абилькасимова А.Ж.
- Комиссия мүшесі – Алиева И.С.
- Қамқоршылық кеңесінің төрайымы – Молдахметова Э.Г.
- Медициналық қызметкер – Бекпаева Ж.А.
- Аспаз – Нуралина С.О.
Қорытынды:
Тағам сапасы қанағаттанарлық. Мәзірге сәйкес әзірленген, өнімдер толық салынған, технология сақталған. Санитарлық талаптар орындалуда. Ескерту жоқ.
Біз, төменде қол қоюшылар, осы актіні 2025 жылғы 15 қазан күні мектеп асханасында тағамдардың сапасы, ас блогының жұмысы және қызмет көрсету барысы тексерілгенін растай отырып, толтырдық.
Қабырғада перспективалық және күнделікті мәзір ілінген. Осы мәзірге сәйкес келесі тағамдар дайындалды
|
Сәрсенбі |
|||
|
|
Шығымы (г) |
|
|
|
|
Жасы 7-10 жас |
Жасы 11-14 жас |
Жасы 15-18 жас |
|
«Сүр ет пен ірімшік қосылған қызылша салаты» |
60 |
80 |
80 |
|
Құс етінен гуляш |
70 |
90 |
100 |
|
Көкөністер қосылған «Көктем» күріші |
130 |
150 |
180 |
|
Лимон-алма сусыны |
200 |
200 |
200 |
|
Қара бидайдан жасалған нан |
30 |
50 |
50 |
Тексеру барысында анықталғаны:
1. Тағамдар санитарлық нормаларға сай дайындалған, бақылау порциялары қойылған, өлшеу дұрыс орнатылған таразыларда жүргізілген. Екінші ауысымға арналған барлық тағам мен қамыр өнімдері белгіленген талаптарға сәйкес келеді.
2. Тағам әзірлеу кезінде персонал жеке қорғаныс құралдарын қолданады: бір реттік қолғаптар, алжапқыштар және бас киімдер (қалпақтар).
3. Тағам ішілгеннен кейін үстелдер рұқсат етілген дезинфекциялық құралдың қажетті пайыздық мөлшерімен сіңдірілген шүберекпен сүртіледі.
4. Комиссия тамақ қалдықтарын жоюға арналған бөлме мен ыдыс жуатын бөлімді тексерді; бұзушылықтар анықталған жоқ.
5. Тамақ өнімдерін сақтау бөлмелері мен сақтау шарттарының сақталуына тексеру жүргізілді.
6. Комиссия барлық тағамдардың дәмін, иісін, түсін, консистенциясы мен сулығын бағалады.
7. Қызметкерлердің сыртқы келбеті мен киім үлгісіне қойылатын талаптардың сақталуы тексерілді.
8. Барлық қажетті құжаттар жүргізіледі: бракераж журналы, шикі өнімдер журналы, тоңазытқыштардың температуралық режим журналы, асхана қызметкерлерінің денсаулық журналы және тағамдарды дәрумендендіру журналы.
9. Бірінші, екінші тағамдар мен салаттардың түрлері әртүрлі және жеткілікті екені атап өтілді.
10. Барлық өнімдерге сәйкестік сертификаттары тексерілді.
Комиссия төрайымы: А. Алибекова
Комиссия мүшелері: С. Бабылова
А. Абилькасимова
И.Алиева
Ж. Бекпаева
Э. Молдахметова
С. Нуралина



Ұйымдар тізімі