Бракераждық комиссияның мектеп асханасын тексеру бойынша
АКТ
10.09.2025 ж.
Бракераж комиссиясы қызметінің міндеттері:
1. Пісіруді бағалау.
2. Өнімдердің толықтығын бақылау.
3. Пісіру технологиясының сақталуын бақылау.
4. Теңдестірілген қауіпсіз тамақтануды ұйымдастыруды бақылау.
Осы акт бракераждық комиссия мүшелерінің қатысуымен жасалды:
Алибекова А. О.- комиссия төрайымы;
Бабылова С.К. - комиссия мүшесі;
ӘАбилькасимова А.Ж. – комиссия мүшесі;
Молдахметова Э. Г. - қамқоршылық кеңесінің төрағасы;
Бекпаева Ж. А. - медицина қызметкері;
Нуралина С.О. - аспазшы.
Біз төменде қол қойғандар 2025 жылғы 10 қыркүйекте ас блогының жұмысын, дайын тағамның сапасын және мектеп асханасында қызмет көрсетуді тексеру жүргізілгені туралы осы актіні жасадық. Стендте мәзір ілулі: перспективті және әр күн үшін. Осы мәзір бойынша бүгін дайындалды:
Бейсенбі |
|||
|
Шығуы |
||
|
Жас 7-10 жас |
Жас 11-14 жас |
Жас 15-18 жас |
Дәруменді салат (алма) |
60 |
80 |
100 |
Минтай балығынан фишболдар |
70 |
90 |
100 |
Сүт пен томаттан жасалған тұздық |
20 |
20 |
20 |
Картоп пен сәбіз пюресі |
130 |
150 |
180 |
Какао сүтпен |
200 |
200 |
200 |
Қара бидай наны |
30 |
50 |
50 |
Тексеру барысында мыналар анықталды:
1. Ыдыс-аяқтар нормаларға сәйкес дайындалады, бақылау тағамдары қойылады, өлшеу дұрыс орнатылған таразыларда жүргізілді. 2-ші ауысымға арналған барлық пісірілген тағамдар мен тағамдар нормаға сәйкес келеді.
2. Тамақ дайындау кезінде қызметкерлер бір рет қолданылатын қолғаптарды, алжапқыштарды, шляпаларды пайдаланады.
3. Тамақтанғаннан кейін үстелдер дезинфекция нормаларымен рұқсат етілген санитарлық құралды және тиісті пайыздық арақатынасты пайдаланып шүберекпен сүртіледі.
4. Комиссия тамақ қалдықтарын кәдеге жаратуға арналған үй-жайларға, ыдыс жууға арналған жуатын бөлімге барды. Бұзушылықтар анықталған жоқ.
5. Комиссия азық-түлік сақтау орындарын, сондай-ақ сақтау шарттарын тексерді.
6. Комиссия барлық тағамдардың дәмін, иісін, түсін, консистенциясын, шырындылығын бағалады.
7. Ас блогы қызметкерлерінің сыртқы түрін тексерді.
8. Бракераж журналы, шикі өнімдер журналы, тоңазытқыш жабдықтарының температуралық режимі, мектеп асханасы қызметкерлерінің денсаулығы журналы, тағамдарды витаминдеу журналы жүргізіледі.
9. 1,2, тағамдар мен салаттардың әртүрлі ассортименті бар екендігі атап өтілді.
10. Барлық қол жетімді өнімдерге сертификаттарды тексерді.
Қорытындылар мен ұсыныстар:
1. Тамақтанудың сыртқы түрі мен сапасы нормативтік талаптарға сәйкес келеді.
2. Құс еті мен көкөністерге сертификаттар жоқ.
3. Сусындар тым салқын күйінде балаларға берілмесін.
Комиссия төрайымы: А. Алибекова
Комиссия мүшелері: С. Бабылова
А. Абилькасимова
Ж. Бекпаева
Э. Молдахметова
С. Нуралина